Nézőink receptjei

Recept beküldése

Fincsi tekercs

2014-04-04 18:02 | Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

Sertéskaraj (nagy szeletek)
medvehagyma (ha épp szezonja van
máskor ruccolával is ugyanolyan finom)
feta sajt (szeletekben)
reszelt parmezán
trappista (reszelve)
bacon szalonna (karajszeletenként 2 szelet)
a panírhoz liszt
tojás
zsemlemorzsa
A karajszeleteket nagyon vékonyra kloffoljuk, sózni nem kell, mert a bacon és a feta is sós, viszont egy kis fokhagymasóval és borssal érdemes megszórni. Ezután rárakjuk a bacont, megszórjuk parmezánnal, arra mehet a medvehagyma, a feta és a trappista. Ezután szorosan feltekerjük, panírozzuk és bő forró olajban közepes tűzön szép aranybarnára sütjük. A medvehagyma ízét még intezívebben érezzük a parmezán és a fokhagymasó miatt. Nagyon harmonikusak együtt. Krumplipürét ajánlom mellé köretnek.