Nézőink receptjei

Recept beküldése

Medvehagymás töltött fasírtgolyó

2014-04-14 13:45 | Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
2-3 db szikkadt zsemle
1 db tojás
1 csokor medvehagyma
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
bors
vegeta
őrölt pirospaprika
petrezselyem
fokhagymasó
töltéshez sajt kockázva ( mozarella
füstölt
trappista vagy feta sajt )
zsemlemorzsa
A vöröshagymát apróra kockázzuk, a medvehagymát vékonyra csíkozzuk és kevés olajon együtt megpirítjuk őket egy serpenyőben. A zsemléket apróra tépkedjük és beáztatjuk tejbe vagy vízbe. A húst egy edényben jól átdolgozzuk a tojással és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a hagymákat és a jól kinyomkodott áztatott zsemlét. Jól összekeverjük a húst mégegyszer, majd pihentetjük kicsit. Addig a sajtokat felkockázzuk amivel töltdni szeretnénk, egy tálba zsemlemorzsát öntünk és előkészítjük az edényt és az olajat, amiben sütni fogjuk. A húsmassza állagán javíthatunk. Ha túl lágy, akkor zsemlemorzsát adjunk hozzá, ha túl száraz, akkor pedig egy tojást. A lényeg, hogy szép gombócokat tudjunk formázni, aminek a közepébe nyomkodunk egy kocka sajtot. Figyeljünk, hogy a sajtot borítsa be a hús mindenhol, mert sütés közben könnyen kifolyhat. A gombócokat beleforgatjuk zsemlemorzsába és bő forró olajban kisütjük. Ideális köret a Nemzetikonyhán található krumplifőzelék mellé :) A recept medvehagyma nélkül is ugyanígy készíthető.